raczej nie
Najczęściej kradzione auta w 2009 r.
Zwiń
X
-
Najczęściej kradzione auta w 2009 r.
1. Volkswagen Passat 1770 sztuk
2. Volkswagen Golf 1318 sztuk
3. Audi A4 555 sztuk
4. Audi A6 494 sztuki
5. Fiat 126p 377 sztuk "Malucha"
6. Skoda Octavia 320 sztuk
7. Toyota Corolla 320 sztuk
8. Fiat Ciquecento 271 sztuk
9. Seat Leon 266 sztuk
10. Fiat Seicento 255 sztuk
cała galeria samochodów (28 pozycji) z opisami jest TU
Niestety Octavia dość wysoko, ale nie ma się co dziwić - byle czego złodzieje nie kradną ;-)
ps. są też serwisy gdzie podają ciut inną kolejność i wygląda to tak
1. Volkswagen Passat: 1 800
2. Volkswagen Golf: 1 309
3. Fiat 126p: 577
4. Audi A6: 568
5. Audi A4: 435
6. Fiat Seicento: 369
7. Skoda Octavia: 304
8. Fiat Cinquecento: 297
9. Audi 80/Toyota Yaris: 292
10. Fiat Panda: 286
i jeszcze lista najczęstszych miejsc i sposobów kradzieży samochodów:
1. Parkingi niestrzeżone - 6 803
2. Parkingi wzdłuż ulic - 6 664
3. Garaże i prywatne posesje - 1 551
4. Po kradzieży kluczyków - 165
5. Parkingi strzeżone - 108
6. Kradzież z rozbojem - 81
7. Na koło - 6
8. Na stłuczkę - 1
Województwa w kolejności najczęstszych kradzieży samochodów
1. Śląskie – 2538
2. Wielkopolskie – 2205
3. Łódzkie -1499
4. Dolnośląskie – 1492
5.Pomorskie – 1346
6. Małopolskie – 1007
7. Kujawsko-pomorskie – 918
8. Zachodniopomorskie – 684
9. Mazowieckie – 553
10. Lubuskie – 485
11. Warmińsko mazurskie – 356
12. Świętokrzyskie – 315
13. Lubelskie -206
14. Opolskie – 157
15. Podkarpackie – 139
16. Podlaskie – 124- O2FL Combi 1.4TSI DSG , [SPRZEDAM]--> ramka do SWING/BOLERO - WOOD
-
-
Zamieszczone przez blackrsostatnie podsumowanie mi sie podoba bo u nas najmniej kradną ale co oni maja do tych passatów to nie wiem. kiedys dla kumpla ojca ukradli i jeszcze go do lasu wywieźli...
Generalnie jestem zaskoczony tymi statystykami wojewódzkimi, zawsze się mówiło że w warszawie kradną na potęgę i właściwie wszystko, a tu proszę mazowieckie "dopiero" na 9 miejscu.- O2FL Combi 1.4TSI DSG , [SPRZEDAM]--> ramka do SWING/BOLERO - WOOD
Komentarz
-
-
W kradzieżach samochody grupy VAG deklasują wszystkie inne marki. A potem modele fiata co je śrubokrętem otwierają..
Jeżeli moja odpowiedź okazała się pomocna, wciśnij "Pomógł" k
Polecam Szybkie pożyczki Rzeszów oraz Tanie ubezpieczenia OC Rzeszów
Komentarz
-
-
Re: Najczęściej kradzione auta w 2009 r.
Zamieszczone przez Jac_ek1. Volkswagen Passat 1770 sztuk
Zamieszczone przez Jac_ek6. Skoda Octavia 320 sztuk
Kuźwa, kradną na potęgę.
Najważniejsze aby było AC i Swoje zabezpieczenie, wszystkie seryjne to jeden wielki badziew.__________________________________
Witaj szkoło, żegnajcie kochane pieniążki.
Komentarz
-
-
DNA robiłem w salonie. Zamówiłem kiedy auto pojawiło się na parkingu salonu jeszcze tydzień przed odbiorem. Koszt to 700 zł. Cena zależny od wartości auta.
Najtańsze to coś kolo 500 zł a najdroższe 1000 zł.
Skuteczność tego rozwiązania nie wiadoma. Na razie nikt do mojej Skodziny się nie dobierał.
Komentarz
-
-
W tych statystykach rządzi prawo wielkich liczb, czego policja oczywiscie nie rozumie, bo i skad, skoro musza zatrudnic tak wielu bezrobotnych. To sa nic nie znaczace liczby, jakie moze przygotowac gimnazjalista za pomoca kalkulatora.
Ta lista pokrywa sie z iloscia danych marek na polskich drogach. Najwiecej oczywiscie jezdzi VW, bo to przeciez taki niezawodny samochod. Jesli teraz przyjmiemy, ze jakis odsetek samochodow zmieni wlasciciela (czy raczej zostanie rozebrany na czesci do tych niezawodnych samochodow), to oczywiscie w liczbach bezwzglednych bedzie to najwiecej VW, pozniej Skod itd. zgodnie z iloscia samochodow na polskich drogach.
Patrzac na temat z drugiej strony, to dlaczego nikt nie wspomnial o unikatowym christlerze mojego kolegi, skradzionym 3 dni po tym, jak przyplynal z Kanady. Czy to znaczy ze CR to "malo chodliwa" marka? Alez nie, po prostu zapomnial sie Szanowny Kolega, ze nie zostawia sie w Polsce samochodu na ulicy z wlaczonym zaplonem i nie idzie sie zalatwiac spraw w banku! Przyzwyczajony do cywilizowanych krajow, odzwyczail sie od dziczy jaka panuje na polskich ulicach.
Zlodziej majac do wyboru samochod dobrze zabezpieczony i taki bez zadnych utrudnien, predzej skusi sie na ten drugi. Tak samo wszyscy bezmyslini, ktorzy oblepiaja szyby nazwami alarmow i blokad, to prawie jakby zostawiali kluczyki w stacyjkach. Jestem pewien, ze na kazde zabezpieczenie czy to mechaniczne czy to elektroniczne sa opracowane systemy lamania. To jak wyscig zbrojen. Jedna firma zaprojektuje pocisk rakietowy dla jednej armii, a drugiej sprzeda systemy jego przechwytywania lub zaklocania. A wiec gdybym zyl w PL, to raczej sklanialbym sie ku zniechecaniu albo utrudnianiu wlamania, bo pewnych zabezpieczen nie ma.
Najlepsze systemy nie beda tak skuteczne jak postep cywilizacyjny, jak szacunek do publicznej i prywatnej wlasnosci, jak wzrost zamoznosci spoleczenstwa, tak aby nikt nie musial parac sie takim "fachem" i aby bylo stac kierowce na zakup oryginalnej czesci lub zamiennika, a nie chodzenie po bazarze pelnym podejrzanych typkow ze wschodnim akcentem albo o ciemnej karnacji skory.
Czy ktos pomyslal, ze oszczedzajac pare groszy i kupujac podejrzane czesci, napedza sie ten nielegalny rynek i tym samym wystawia swoj wlasny pojazd na cel?
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez entrangerto oczywiscie w liczbach bezwzglednych bedzie to najwiecej VW, pozniej Skod itd. zgodnie z iloscia samochodow na polskich drogach.saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez entrangerCzy ktos pomyslal, ze oszczedzajac pare groszy i kupujac podejrzane czesci, napedza sie ten nielegalny rynek i tym samym wystawia swoj wlasny pojazd na cel?
Zamieszczone przez szkodaentranger napisał/a:
to oczywiscie w liczbach bezwzglednych bedzie to najwiecej VW, pozniej Skod itd. zgodnie z iloscia samochodow na polskich drogach.
tak, tak, mówiłem o tym wielokrotnie, do dupy jest ta lista, trzeba byłoby to przeliczyć na "populację" danego modelu\marki albo wyliczyć prawdopodobieństwo, a tak to zupełnie nic nie mówi.
Pamiętam jak w salonie Panzerwagena zwróciłem panu "sprzedawcy" (niestety nie zasługiwał na to miano) uwagę - nieco złośliwie, bo już mnie zdążył wkurzyć - że VW są najczęściej kradzione, to się strasznie oburzył i zakrzyknął:
- Ale jakie? Przecież nie nowe!
:lol:
[ Dodano: Nie 28 Mar, 10 16:04 ]
Uzupełnienie do poprzednich danych na temat najczęściej kradzionych modeli 2009
:arrow: Mit obalonyMorgoth
Rozsądni ludzie dostosowują się do świata, nierozsądni nieugięcie starają się dostosować świat do siebie.
G.B.Show
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Morgothentranger napisał/a:
Czy ktos pomyslal, ze oszczedzajac pare groszy i kupujac podejrzane czesci, napedza sie ten nielegalny rynek i tym samym wystawia swoj wlasny pojazd na cel?
Przez moment, zanim nie zasępił się nad płytkością własnego portfela. Niestety.
Komentarz
-
Komentarz